Retur og Angrefrist

Laster...

Åpent kjøp i 30 dager!

Ikke fornøyd? Det er viktig for oss at du føler deg godt behandlet også etter at du har handlet hos oss. Derfor får du 30 dagers åpent kjøp!

Så lenge varen er i samme tilstand som da den ble kjøpt, og batteriet ikke er tatt i bruk - kan du returnere den til oss innen 30 dager, og få alle pengene tilbake!

Vi gjør oppmerksom på at forbruksbatterier som er tatt i bruk, både engangs og oppladbare kan i noen tilfeller ikke selges på nytt og du vil da få redusert refusjonen forholdsmessig etter verditapet.

Dersom varen du bestilte ikke fungerte med enheten den skulle brukes til, eller varen ikke fungerer i det hele tatt - Kontakt oss før du returnerer, slik kan vi i mange tilfeller løse saken uten retur.

Den utvidede returretten gjelder ikke for bedrifter eller annen offentlig instutisjon/forvaltning. Returretten følger samme kriterier som angrefristen.

Informasjon om angrerett

Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det i hovedsak angrerettloven som gjelder. Vi har alikevel, som nevnt i forrige punkt, forlenget tiden fra de lovbestemte 14 dager til 30 dager. Iht. angrerettloven har du noen plikter og oppgaver. Disse finner du i avsnittene nedenfor. Vi ønsker at saksbehandlingen rundt dette skal være så enkel som mulig både for deg og for oss, samtidig som den er innenfor lovens bestemmelser. Det blir derfor sendt ut informasjon om angrerettloven via e-post ved hver levering.

Dersom varen er tatt i bruk som din egen, kan ikke angreretten gjøres gjeldende. Vi anbefaler å vise omtenksomhet for originalemballasjen hvis man ønsker å returnere varen trygt og sikkert tilbake.

Under finner du noen viktige utdrag fra angrerettloven:

  • Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf Angrerettloven § 6, punkt e)
  • Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12 punkt a)
  • Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).
  • Dersom du benytter deg av angreretten ifm. med et tilvirkningskjøp (hos oss er dette egenspesifiserte batteripakker tilpasset etter kundens ønsker, eller spesialbestilte batterier og ladere), så er du pliktig til å betale de ekstra kostnadene som påbeløper for utført arbeid og medgåtte materialer (jf. Angrerettloven §16 første ledd).
  • Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers passiv, vil ikke dette gi oss noen indikasjon om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med fraktkostnader tur/retur, samt et gebyr, totalt pålydende kr 350,- for behandling av saken.


I retursendingen må du også vedlegge ferdig utfylt angrerettskjema. Klikk her for å laste ned. 

Fremgangsmåte for retursendinger

I alle tilfeller hvor en pakke skal returneres til oss, må du kontakte oss på forhånd slik at vi vet hvorfor pakken returneres. Ved bruk av den utvidere returretten eller angreretten holder det med å vedlegge ferdig utfylt angrerettskjema. Pakken må sendes til følgende adresse:

BatteriGiganten
Torsnesveien 173
1634 Gamle Fredrikstad

Merk pakken med ditt ordrenummer, eller sørg for å vedlegge dokumentasjon på ordren (kopi av ordrebekreftelse, leveringsbekreftelse eller faktura).

Elektronisk avfall

Vi anbefaler at du leverer ditt gamle batteri ved nærmeste miljøstasjon eller hos en instans som behandler avfallet på en miljøvennlig og korrekt måte. Dersom du ønsker kan du gjerne sende det gamle utstyret til oss, slik at vi kan ta hånd om det. Du kan benytte samme adresse som nevnt i forrige punkt, bare sørg for å merke pakken med "Avfall", "Retur av gamle batterier" eller lignende.

For mer informasjon om en landsdekkende returordning for batterier, se batteriretur.no.