Batterikurs

Laster...

Hva er ett batteri? 

Battericeller
Et batteri er i batterispråket flere celler som er bygd sammen til et batteri eller batteripakke, men brukes i dagligtale om alt innen batterier. Jeg skal ikke gå så dypt inn i dette temaet så her kaller vi ett batteri for ett batteri. Et batteri er som en levende organisme, den trenger litt kjærlighet og omtanke for å leve lengst mulig. Jeg skal ikke gi deg kjærlighetstråd, men forklare litt omtanke og sunt bondevett slik at du forstår levemåten til batteriet. På den måten kan du beholde det lenger. 

Spesifikasjoner
Batteriet er betegnet med forskjellige spesifikasjoner, denne informasjonen finnes som regel bak på batterikapslingen.

V = Volt/Spenning
Hastigheten på energien som er inni batteriet, eksempel: Du har en bøtte full med vann og borrer et hull nederst og midt på bøtta, vannet vil da i det øverste hullet komme saktere ut (lav spenning) enn i det nederste hullet (høy spenning), med andre ord hastigheten på elektronene. 

1. Seriekobling av battericeller
Som regel består ett batteri av flere battericeller, det normale er en seriekobling dvs. spenningen ganges opp av antall battericeller, spenningen pr celle er avhengig av kjemien og varierer fra 1,2V – 3,7V, eks. i ett 14,4V batteri med NiCd/NIMH kjemi, er det 12 battericeller, mens i ett Li-ION batteri med samme spenning er det 4 battericeller. 

2. Kapasitet kontra seriekobling
Mange tror at ved å seriekoble f.eks 10 battericeller på 1Ah får man 10Ah det er ikke riktig, økning av kapasitet får man ved å parallellkoble flere celler, ønsker man å øke spenningen i tillegg brukes en kombinasjon av serie og parallellkobling, dette finner du ofte i batterier til bærbare pc’er og videobatterier. 

Ah (mAh) = Ampere timer, Kapasitet.
Denne benevnelsen angir kapasiteten på batteriet, har du ett batteri det står 1 Ah på, og belaster dette batteriet med 0,1A vil den i teorien bruke 10 timer på å tømme seg, øker du strømmen (A) vil tiden bli mindre, Strømmen kan du sammenligne med bøtta, hvis hullet var på 10mm ville bøtta bli tømt raskere enn hvis hullet var bare 5mm, da ville mm være det samme som Ampere (A) 

1. Kapasitet kontra størrelse
Ett batteri med samme størrelse og kjemi kan ha forskjellig kapasitet, dette er ett resultat av forskning og utvikling, ett godt eksempel på dette er ett typisk batteri brukt flittig i modellhobbyen som vi kaller Sub-C, dette batteriet er Ø23x43mm og leveres fra 1,2Ah til 3,6Ah.

2. Kapasitet kontra belastning
Kapasiteten angitt i Ah Ampere pr. time og belastningen angitt i Ampere (A) også kalt strøm. Det finnes ett batteri for ethvert formål (applikasjon) noen batterier skal levere litt strøm (A) over lang tid, mens andre skal levere høy strøm i kort tid, dette betyr at du kan ikke bruke disse batteriene om hverandre, og samtidig få utnyttet kapasiteten 100%.

3. Normal ladetid
Ladetiden kommer an på strømmen som laderen avgir og batteriets kapasitet, samt hvor mye det er utladet. Som regel er det lamper på laderen som indikerer når batteriet er fulladet. Hvis det ikke er noe ladeindikasjon der kan du finne ladetiden ved å lese Amperen (A) på laderen, hvis denne er f. eks 200mA og batteriet er på 2000 mAh vil ladetiden for ett tomt batteri være ca 10 timer. Den raskeste ladetiden du kan få på ett batteri i dag er 15 minutter, det vanlige er 0,5-1C dvs. at ladestrømmen er kapasiteten multiplisert med faktoren C, f.eks ett 1500 mAh batteri som lades med 1C (1,5A) bruker i overkant av 1 time på oppladingen. 

6 enkle tips du kan bruke på de fleste batterier til håndholdte/bærbare apparater.

Med litt omtanke kan du øke batteribrukstiden og batterilevetiden for batteriet:

1. Temperatursone
De fleste Batterier fungerer best i temperaturer mellom 0 og 35 °C. De bør lagres i temperaturer mellom -20 til 45°C, men husk at høyere lagringstemperatur øker selvutladingen og at tomme/utladede bly-syre batterier kan fryse og bli ødelagte hvis temperaturen går under 0. 

2. Ditt nye batteri
Forsikre deg om at du lader batteriet helt opp første gang du kobler det til, og gjerne lader det helt ut etter oppladingen første gangen. Husk at helt utladet ikke betyr 0V men den laveste spenningen anbefalt for den kjemien batteriet har, de fleste apparater idag slår seg automatisk av eller gir beskjed når batteriet når denne spenningen. 

3. Viktig om vedlikehold
Det er viktig for vedlikehold av batterier at elektronene er i bevegelse regelmessig. Ikke la apparatet kontinuerlig stå tilkoblet laderen, et ideelt bruksmønster er å lade batteriet opp for så å la apparatet si ifra før du setter det til lading igjen. Dette er vanskelig i praksis, men det holder batteriet i form. Hvis dette ikke er mulig anbefaler vi at batteriet lades ut og opp minst en gang i måneden. 

4. Batteriladere
Bruk kun anbefalt lader for batteriet, den som følger med produktet er som regel OK. Fulgte det ikke med noen lader så spør oss, og vi vil finne den optimale laderen for deg og ditt behov. 

5. Langtidslagring
Hvis du ikke planlegger å bruke apparatet på en lang stund, anbefaler vi at du tar ut batteriet og lagrer det med 50–80 prosent av full kapasitet. Hvis du lagrer et batteri som er helt utladet, kan det komme i en tilstand som gjør at det ikke kan lades opp igjen. Hvis du lagrer det når det er fulladet, kan batteriet miste noe av kapasiteten og dermed få kortere levetid. Ta batteriet ut av apparatet og lagre det ved riktig temperatur, gjerne i kjøleskapet. 

6. Optimale innstillinger
Du kan bruke apparatet på en måte som gjør at batteribrukstiden blir lengst mulig. I de fleste elektroniske apparater i dag som Bærbar PC , mobiltelefoner m.m kan du stille inn forskjellige ting slik at batteribrukstiden forlenges. For eksempel på en mobiltelefon og laptop kan du sette skjermbildet til sparemodus, se bruksanvisningen for det respektive apparatet for flere tips. HUSK: Ved å øke batteribrukstiden forlenger du også batterilevetiden, da denne er basert på antall lade/utlade sykluser. 


Har du flere spørsmål om dette temaet eller ønsker ett batterikurs hos dere, er det bare å ringe +47 69 35 24 04 eller send meg en e-post.

Lykke til med det nye batteriet ditt, jeg håper det varer lenge!

Med venlig batterihilsen
Tore Lervik
Daglig leder og Batteriekspert